Ingrediente:
Ulei de măsline, 600 g file porc, o lingură muştar cu boabe de muştar (wholegrain mustard), 200 ml supă de pui, 4 linguri smântână, 2 linguri zeamă lămâie, o mână de pătrunjel tocat mărunt, 200 g spanac.
Mod de preparare:
Încingeţi o tigaie cu două linguri de ulei. Prăjiţi feliile de porc bine bătute înainte şi fără grăsime, pe rând. Le scoateţi şi le scurgeţi pe o hârtie de bucătărie.
În aceeaşi tigaie puneţi supa de pui şi muştarul, daţi în clocot. Adăugaţi smântâna şi carnea de porc şi lăsaţi la fiert la foc mic până porcul este fraged, în jur de 10-15 minute. Continuaţi să fierbeţi până se îngroaşă sosul, puteţi pune şi o lingură de făină dacă nu se leagă. Asezonaţi şi adăugaţi zeama de lămâie şi pătrunjelul. Fierbeţi spanacul, scurgeţi-l bine, apoi adăugaţi-l în tigaia cu carnea de porc. Sau îl puteţi servi separat, cum doriţi.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă