Se freacă 8—10 gălbenuşuri cu 300 gr. de zahăr şi o linguriţă rasă de feculă. Aceasta nu se adaugă ca să îngroaşe crema, ci ca s-o împiedece să se taie cât o ţinem pe foc. Se pune să fiarbă un litru de lapte şi când clocoteşte se adaugă un baton de vanilie. Se dă deoparte, se acopere şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele cu încetul peste ouă, amestecând într-una. Se pune cu totul într-o cratiţă pe foc potrivit amestecând până se îngroaşă atât cât, scoţând lingura, aceasta să păstreze un strat subţire de cremă pe ea. Se dă deoparte, amestecând din când în când până se răcoreşte, se toarnă în sorbetieră şi se îngheaţă.
Dacă dorim, când e aproape gata, se adaugă 2—3 linguri de frişca bătută şi se mai învârte până se întăreşte de tot.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti