Ingrediente:
1 Kg. brânză dulce de vaci, 6 ouă, 1 punga cu stafide, 3 linguri margarina, 3 linguri faină, apă, oţet, zahăr, griș
Mod de preparare:
Pentru aluat: se freacă margarina cu 2 linguri de zahăr, una de apă, una de oţet şi faina cât cuprinde cât să iasă o cocă care să se poată întinde pe fundul vasului de jenă.Coca aceasta are aprox. 1cm. grosime şi nu se întinde decât pe fund şi nu pe margini. Peste coca se presara un strat subţire de gris.
Separat brânză de vaci se amestecă cu ouăle, stafidele, zahăr după gust şi ale arome la alegere(vanilie, coajă de portocală rasă, etc.)
Compoziţia se toarnă peste coca şi se pune la cuptor la foc potrivit până capăta o guloare aurie.
Servire:
Se serveşte rece, tăiată felii ca cele de tort, cu furculiţe şi cuţite pentru desert, în stil german.