
Ingrediente:
1/2 kg cartofi, 2 cepe, 100 gr. măsline, 2 ouă răscoapte, 1/2 pahar smântână, 3 linguri ulei, 2 linguri oţet, 1 linguriţă muştar, 1/2 linguriţă zahăr, sare, piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert cu apă rece cartofii în coaja spălaţi şi se fierb la foc mic. Se iau de pe foc, se decojesc, se taie felii şi, calzi încă, se amestecă cu ceapă tăiată solzişori, măslinele, albuşul răscopt tăiat fâşii, oţetul în care s-a dizolvat sarea şi zahărul. Sosul de mu star se prepară astfel: se fărâmă bine gălbenuşurile sau se dau prin sită, se amestecă întâi cu muştarul, apoi cu uleiul pus picătură cu picătură şi, la sfârşit, se subţiază cu smântână. Se piperează şi se toarnă peste salata.
Servire:
Se serveşte după 2-3 ore.