300 g migdale sau nuci, 4 albuşuri, 350 g zahăr, 50 g smântână.Se dau prin maşină migdale curăţite de coajă sau nuci şi se freacă bine cu două albuşuri nebătute. Se adaugă zahărul, smântâna proaspătă şi la sfîrşit spuma de la două albuşuri. Compoziţia trebuie să fie potrivit de moale, dar să nu se întindă. Se toarnă cu cornetul pe o foaie de hârtie albă, turtiţe de 3 — 4 cm diametru. Se umezesc cu o pensulă cu apă, se presară zahăr pudră, se aşază cu hârtia în tavă şi se coc la foc slab. Se scot cât sunt calde, umezind uşor hârtia pe dos. Când sunt gata, aceste prăjituri rămân puţin cleioase la mijloc. Înainte de a se introduce în cuptor, pe fiecare turtiţă se poate pune un bob de vişină sau de cireaşă, din dulceaţă.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti