– 1 kg spanac sau echivalent ştevie;
-2 cepe;
-1 căpăţănă usturoi;
-1 lingură vegeta;
-100 ml lapte;
-2-3 linguri făină;
-25 ml suc de roşii, sare.
Spanacul se curăţă de partea de jos a codiţelor (partea urâtă), restul de codiţe se lasă, se alege, se spală şi se opăreşte în apă clocotită 1-2 minute. ÎI scurgem bine şi îl pasăm cu mixerul sau tocăm bine cu un cuţit pe tocătorul de lemn.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte 3-4 minute în ulei, la sfârşit se adaugă şi usturoiul pisat.
Într-o ctatiţă se pun spanacul pasat, se adaugă usturoiul şi ceapa Se pune cratiţi la foc mic (atenţje, sare!). Într-un castron mic amestecăm făina cu sucul de roşii şi laptele (se poate doar lapte), turnăm peste spanac, amestecând continuu, şi adăugăm şi vegeta, eventual sare la nevoie. Fierbem 5 minute. Este gata, punem capacul. Mâncarea se serveşte cu chifteluţe, drob sau cu un ou fiert moale pentru fiecare porţie.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa
