Marmeladă de portocale cu lămâi
Se spală 2 lămâi şi 6 portocale, toate cu coaja groasă. Cu un cuţit ascuţit se curăţa atât portocalele cât şi lămâile, de coaja galbenă, tăind-o apoi fin ca fideaua. Se curăţă miezul de pieliţele albe, se taie în bucăţi potrivite, scoţând sâmburii. Se cântăresc. împreună cojile şi miezul, se pun într-un vas, turnând peste ele 1 1/2 l de apă la 1/2 kg de fructe. Se lasă să stea astfel peste noapte, a doua zi se pun la fiert să scadă pe jumătate şi se mai lasă să stea încă o noapte. Se cântăreşte încă odată, adăugând o cantitate egală de zahăr. Se pune să fiarbă pe foc potrivit, amestecând din când în când, să nu se prindă. Se încearcă de legat, ca şi marmelada de portocale.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti