Aceleaşi cantităţi ca la melcii fierţi: 3 duzini de melci, 1 pahar oet, 1 lingur sare, 1 pahar cu vin, 1 ceap, 1 morcov, 3 cei de usturoi, cimbru, dafin, sare, 10 boabe piper, în plus 1 ou, 2 linguri făină, 2 linguri de lapte, 1 linguri ulei, 1 lingură arpagic tocat, 100 g untură sau ulei.
Se fierb melcii şi se scot din scoică. Cu două ore înainte se face un aluat ca de clătite, din făină, lapte, o lingură de ulei, un gălbenuş şi sare. Înainte de a se pune la prăjit se adaugă albuşul bătut spumă şi arpagicul tăiat fin. Cu un sfert de oră înainte de a servi, se iau câte 8 — 10 melci odată, se moaie în aluat, se întorc cu o furculiţă pentru a se acoperi complet şi se introduc în untură încinsă. Se repetă operaţia de 2 — 3 ori până se prăjesc toţi melcii. Trebuie să se procedeze repede, pentru ca primii melci să nu stea prea mult la o parte, până sunt ultimii gata. Se servesc fierbinţi, cu o garnitură de pătrunjel puţin prăjită în untură
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti