3 dovlecei mijlocii; 750 g carne macră, 1 morcov, 1 cartof, 2 cepe, 1 ou, 2 linguri smântână, sare, piper, 4 linguri untură, 2 linguri făină, 1 lingură pesmet, 4 roşii sau 1 lingură bulion, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă.
Se rad dovleceii de coajă. Se taie felii rotunde de grosimea degetului. Se sărează şi se lasă un sfert de oră să se scurgă de apă. Se usucă cu o cârpă, se dau în făină, se prăjesc în untură pe ambele părţi.
Se dă prin maşină carnea împreună cu morcovul şi cartoful crud. Se prăjeşte carnea şi ceapa tăiată mărunt cu o lingură de untură. După ce s-a răcorit puţin, se adaugă un ou, smântână, sare şi piper. Într-o cratiţă unsă cu untură şi presărată cu pesmet se aşază un rând de dovlecei, un strat de carne, şi aşa mai departe, până se isprăvesc carnea şi dovleceii. Este de preferat ca ultimul strat să fie de dovlecei. Deasupra se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne cu o lingură de bulion de roşii, sau se prin câteva roşii tăiate felii. Se dă la cuptor să scadă. Când este gata, se răstoamă pe o farfurie.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti