
Ingrediente:
orez fiert (4 ceşti), untură (4 linguri), cârnăciori (6), şuncă (200 g), ouă (2), ceapă (1), ton (100 g), ciuperci, ceapă verde.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă sărată, cu câteva ore înainte de pregătirea mâncării. După ce a fiert, se scurge şi se spala cu apă rece. Cârnăciorii, şuncă, ciupercile şi ceapă se taie felii subţiri şi se prăjesc uşor în untură. Se adăugă puţină apă caldă şi se lasa cratiţa la foc mic, să fiarbă în câteva clocote. După ce sosul a scăzut, se adăugă orezul (încălzit în prealabil), tonul rupt în fâşii mărunte şi ouăle bătute că pentru omletă. Se amestecă încet, lăsând cratiţa pe foc foarte puţin timp, până ce compoziţia devine omo gena.
Servire:
Mâncarea se serveşte cu ceapă verde.