Ingrediente:
1 bucată piept de pui, 125 g orez, 75 g bacon, 100 g ciuperci, 50 g mazăre verde, 50 g porumb, busuioc, sare, piper, caşcaval.
Ingrediente pentru sosul Bechamel: – ceapă, 40 g unt/margarină, 50 ml lapte, 20 ml smântână pentru gătit, 40 g făină, nucşoară, sare, piper.
Mod de preparare:
Punem apa cu puţină sare pe foc, iar când începe să clocotească adăugăm orezul şi lăsăm să fiarbă în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj. Spălăm şi tăiem cubuleţe mici pieptul de pui, îl condimentăm cu sare şi piper şi-l călim în puţin ulei de măsline până devin aurii. Presărăm busuioc. Baconul îl tăiem fâşii subţiri şi îl călim în puţin ulei, adăugăm ciupercile felii, mazărea şi porumbul. Le amestecăm şi condimentăm. Sosul Bechamel: într-o tigaie punem untul la topit şi călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm făina, lăsăm câteva minute amestecând continuu. Treptat adăugăm laptele, pe care în prealabil l-am încălzit puţin, iar apoi punem şi smântână. Condimentăm cu sare, piper şi nucşoară şi lăsăm până se îngroaşă.
Luăm un vas termorezistent, îl ungem cu sos bechamel, punem un strat din amestecul de orez, un strat de sos, caşcaval ras, iar orez, apoi sos, caşcaval şi tot aşa până se termină toate, iar la sfârşit acoperim cu caşcaval. Dăm la cuptorul preîncălzit în jur de 20-25 minute până se rumeneşte frumos caşcavalul. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă