Ingrediente:
300 g piept de curcan gătit la grătar, 1 salată verde, 1 ceapă verde, 3 felii pâine, 1 -2 căţei usturoi, 3 linguri maioneză, 1 lingură smântână, 1 lingură suc de lămâie, 1/2 linguriţă pastă de anşoa, sare, piper proaspăt măcinat, parmezan ras în felii subţiri, 1-2 linguri ulei masline.
Mod de preparare:
Amestecăm bine maioneza cu smântâna, sucul de lămâie, pasta de anşoa, sare şi piperul proaspăt măcinat, până se omogenizează compoziţia şi lăsăm sosul la rece, până pregătim salata. Spălăm salata şi rupem în mână sau o tăiem grosolan. Pieptul de curcan prăjit la grătar îl tăiem felii, îl punem peste salată. Feliile de pâine unse cu ulei de măsline şi un căţel de usturoi pisat le punem la cuptor să se rumenească, apoi le tăiem cuburi pe care le presărăm peste salată, lângă carnea de curcan. Feliile de parmezan tăiate felii subţiri vor fi puse peste toate acestea. Turnăm sosul peste salată şi decorăm cu ceapă verde tocată mărunt. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă