Papanaşi de brânză de vaci (fierţi)

Papanaşi de brânză de vaci (fierţi)

Sunt necesare următoarele ingrediente. Un boţ de brânză de vacă, două ouă.  Trei linguri de făină, sare, coajă de lămâie rasă, 70 g de unt proaspăt, pesmet.

Papanaşi de brânză de vaci (fierţi)Se amestecă bine boţul de brânză cu ouăle, se pică puţină sare, apoi coaja de lămâie. Când sunt bine frământate, se adaugă şi făina; apoi într-un vas cu apă fiartă se pune câte o jumătate de lingură din conţinutul de mai sus – până se termină toată cantitatea. Se acoperă cu capacul. Se fierbe bine şi, când sunt crescuţi, îi scoatem cu o lingură găurită într-o farfurie şi presărăm pesmet prăjit în unt. Se pot servi şi cu zahăr pisat.

Pentru papanaşi prăjiţi se pun la fel cantităţile, dar îi prăjim în unt încins şi presărăm zahăr pisat când sunt fierbinţi, şi se prăjesc cu câteva minute înainte de a-i servi la masă.

 – Papanaşi de brânză de vaci (fierţi) –