Se aşează aluatul în tavă, întocmai ca pentru pasca cu smântână. Umplutura se face în felul următor: Se freacă bine 6 gălbenuşuri cu 150 gr. zahăr pisat şi o bucăţică de vanilie. Când gălbenuşurile sunt ca o cremă, se adaugă 4 batoane de ciocolată de menaj, muiată la foc cu o linguriţă de apă. Se amestecă totul bine, şi la urmă, se pun cele 6 albuşuri spumă. Se toarnă umplutura peste aluatul din tavă, se presară deasupra migdale curăţate şi tăiate în lung, se dă la cuptor, cam trei sferturi de oră.
Se face întocmai ca mai sus. Pentru umplutură se fierbe 1/2 de lapte cu 1/4 kg. de cacao, 1/4 kg. de ciocolată şi zahăr după plăcere. Când începe să se lege se adaugă 1/4 kg. de unt proaspăt şi se mai fierbe, amestecând. Se dă deoparte şi după ce s-a mai răcorit se adaugă o linguriţa de făină, frecând bine să nu se facă cocoloşi, 6 gălbenuşuri, un păhărel mic de rom, câteva migdale tăiate fin, şi la urmă 3 albuşuri bătute spumă. Se toarnă peste aluatul din formă şi se dă la cuptor.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti