Din aluatul de cozonac, se întinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime şi de mărimea tavei în care vom coace pasca. Se unge tava cu unt, se aşează foaia de aluat pe fund. Se mai iau alte două bucăţi, din care se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se împletesc, şi se aşează de jur împrejur, lipit de marginea tavei, apăsând capetele, ca să se unească între ele. Se lasă să crească.
Dinainte avem pregătită umplutura, pentru o pască mijlocie, din 3/4 kg. smântână, 2 linguri de făină, 5 gălbenuşuri, 3 albuşuri spumă, o lingură de rom, zahăr după gust, un praf de sare, jumătate baton de vanilie şi puţină coaje de lămâie rasă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se adaugă albuşurile, smântână şi celelalte şi se toarnă în formă, să nu treacă însă peste marginea de aluat. Se unge cu ou, se presară stafide şi dă la cuptor. Când e gata, se scoate din formă, după ce s-a răcit.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti