500 g ficat de vită, 50 g carne de porc sărată, 2 linguri unt, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ou, sare, piper, 2 linguri bulion de carne sau lapte, nucşoară.
Carnea de porc se taie cubuleţe şi se rumeneşte uşor într-o tigaie. Se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi ceapa. Când s-au călit, se pune ficatul tăiat felii subţiri şi presărat cu sare şi piper. Se acoperă şi se lasă până se frăgezeşte (atenţie, nu prea mult timp ca să nu se usuce ficatul). Se ia deoparte şi cînd s-a răcit se trece de 2—3 ori prin maşina de carne. Se adaugă untul frecat spumă. Se aşează în farfurii sau pe un platou şi se ornează cu felii de ou fiert tare, ceapă verde.
Almanahul Ambianţei, editat de revista Steaua, revistă lunară a Uniunii Scriitorilor din România, Întreprinderea Poligrafică Cluj, 1990