Câte 1 roşie de fiecare copil, 2 ouă fierte tari, 100 g şuncă slabă sau salam de şuncă, miez de salată verde, mărar tocat, ceapă verde, 1 fir de usturoi verde, 1/4 lămâie.
– Se spală şi se golesc roşiile, se lasă să se scurgă cu tăietura în jos pe o farfurie curată.
– Ouăle se fierb, se lasă în apă rece, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mică. Peste ele se pun:
– Miezul de salată ales frunză cu frunză, spălat şi tocat fin; mărarul tocat mărunt, şunca sau salamul tăiat fâşii subţiri, ceapa şi usturoiul tocate mărunt.
– Amestecul se omogenizează după ce se stropeşte cu zeamă de la un sfert de lămâie. Dacă este prea consistent, amestecul se subţiază cu miez de roşie tocat mărunt.
– Se umplu roşiile cu acest amestec, se taie în patru şi se aşază pe frunze de salată verde înconjurate de măsline fară sâmburi şi fructe acrişoare (vişine, agrişe, afine).
– O masă intens colorată măreşte apetitul!
– Se serveşte micul dejun cu pâine proaspătă şi ceai aromat de plante.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92