Pastă din avocado (I)
1 avocado, 1 vârf cuţit sare, 1 linguriță suc lămâie (opţional)
Se alege avocado bine copt (moale, dar fără pete). Se spală, apoi se taie pe lungime, în două (ca o pară). I se îndepărtează sâmburele. Cu o linguriţă se scoate miezul până foarte aproape de coajă şi se pune într-un castronel adânc. Se adaugă sarea şi, eventual, sucul de lămâie. Se pasează bine cu furculiţa sau cu o lingură de lemn mai mică. Pasta obţinută este excelentă la gust şi foarte hrănitoare. Se întinde pe pâine şi se consumă ca atare sau cu diverse salate.
Alte rețete aici.
Pastă din avocado (I)
Elena Pridie, Rețete pentru sănătatea noastră
Vitamina B3 sau PP (niacina) – Poate fi sintetizată în organism, pornind de la aminoacidul numit triptofan. Are rol în producerea de energie, transmiterea influxului nervos şi în sinteza acizilor graşi şi a unor hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina, tiroxina). Surse: Cereale integrale, pâine integrală, germeni de grâu, smochine, curmale, avocado, unt de arahide, ficat, carne de pui, peşte, ouă.