
Ingrediente:
peşte, slănină (125 g), unt (40 g), ceapă (3), roşii (4), şofran (1/2 linguriţă), sare, piper, boia, orez (250 g).
Mod de preparare:
Într-o cratiţă cu unt topit se pun slănină tăiată în bucăţele şi cepele tocate mărunt. Îndată ce încep să capete o culoare aurie, se pune peste peştele tăiat bucăţele potrivite.Acestea se întorc pe ambele părţi iar după ce s-au prăjit puţin se scot şi se ţin la cald. În aceeaşi cratiţă se pun roşiile tăiate în cuburi, sarea, piperul, boiaua şi şofranul. Se adăugă apă şi se lasa să fiarbă, la foc mic aproape 1/2 de oră. Se pun apoi şi bucăţile de peşte, se lasă totul să mai dea câteva clocote şi se serveşte cu orz fiert.