1,5 kg peşte (crap, şalău sau ştiucă), 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 păstârnac, 2 foi de dafin, 3-4 boabe ienibahar, 1 ceapă, sare, lămâie.
Se curăţă tot zarzavatul, se spală şi se pune la fiert cu apa, sarea, ienibaharul şi foile de dafin. Cînd zarzavatul este fiert, se adaugă peştele curăţat, spălat, sărat şi tăiat în bucăţi mari. Se lasă să fiarbă pînă cînd peştele este fiert.
Se scot încet bucăţile de peşte, se lasă să se răcească, apoi cu ajutorul cuţitului se înlătură toate oasele, avînd grijă să nu se sfărâme carnea. Bucăţile de peşte, curăţate de oase, se aşază pe una sau mai multe farfurii. Zeama în care s-a fiert peştele se strecoară de zarzavat şi se pune din nou la fiert împreună cu 3-4 cartofi tăiaţi sferturi. Apoi se strecoară a doua oară şi se toarnă peste bucăţile de peşte. Cartofii se aşează în jurul peştelui. (Se poate pregăti şi fără cartofi).
Se garniseşte cu felii de lămâie tăiate subţire.
Maria Deleanu, Carte de bucate