Ingrediente pentru Pizza vegetariană:
Pentru aluat: 100 g margarină Unirea, 25 g drojdie, 100 g iaurt, sare, făină cât cuprinde.
Pentru compoziţie: 200 g caşcaval, 100 g porumb din conservă, 2 ardei graşi, 3-4 roşii, 250 g parizer vegetal, câteva bucheţele de brocoli, 1 ceapă, ketchup dulce.
Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă şi se amestecă cu margarina, iaurtul sarea şi făină cât cuprinde. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită, care se lasă la crescut.
Mod de preparare
Aluatul pentru pizza se întinde şi se aşază într-o tavă sau o formă de pizza. Se ornează cu o parte din caşcavalul ras, cu roşii tăiate rondele si cu ardei tăiaţi cubulete. Parizerul vegetal se taie şi el cubuleţe potrivite şi se presară peste aluatul din tavă împreună cu ceapa. Deasupra se presară caşcaval ras şi se ornează cu boabe de porumb şi bucheţele de brocoli. Se dă tava la cuptor 30-35 de minute. Se serveşte caldă, cu ketchup dulce pe deasupra.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob