(16 porţii)
-1 pahar zahăr
-1/2 pahar apă
-2 linguri miere
-2 linguri cacao
-100 g margarină
-250 g fulgi de orez (grâu, porumb)
-100 g nuci pisate.
Zahărul şi apa se pun într-o cratiţă la foc potrivit, se amestecă până se topeşte zahărul, apoi se adaugă mierea, cele 2 linguri de cacao (se poate chiar numai 1), margarina, se amestecă bine, iar când s-a omogenizat şi s-a topit şi margarina, adăugăm fulgii de orez, amestecăm bine, repede pentru a nu se înmuia prea tare fulgii, şi oprim focul. Compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă, se netezeşte bine, iar deasupra presărăm nuca pisată (se poate şi fără).
În loc de zahăr se poate folosi sirop de fructe în aceeaşi cantitate, 1 pahar, ne putem dispensa şi de cacao şi obţinem o prăjitură cu totul dietetică.
Prăjitura este gata. Nu trebuie dată la cuptor.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa
