
Ingrediente
400 g făină, 400 g smântână degresată, 2 ouă, 300 g zahăr pudra, 1 praf de copt, 600 g vişine, sare, 3 pliculeţe zahăr vanilat.
Mod de preparare
Vişinele se spală şi li se scot sâmburii, se pun într-un castron şi se presară cu 50 g zahăr. Se freacă ouăle cu zahărul (250 g) se adaugă smântână şi făina amestecată cu praful de copt și se omogenizează. Compoziţia se toarnă într-un tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt. Se aşază vişinele deasupra compoziţiei care se da la cuptor pentru 40-45 de minute, în cuptorul încălzit.După ce s-a răcit puţin, prăjitura se taie în bucăţi, se presară pe deasupra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie şi se pune pe platou.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob