1/2 kg coastă de miel, coada şi capul, 1 salată verde, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, 3 linguri de orez, 1 Ide borş, leuştean verde tocat, 1 pahar de smântână.
Se curăţă carnea de pieliţe şi de păr, se spală în mai multe ape reci şi se pune la fiert cu un litru de apă rece. Se spumuieşte des, până când supa rămâne limpede. (Sau: se clocoteşte supa 2 minute, se aruncă apa, se spală vasul şi carnea, se pune la fiert cu 2 1 apă rece).
Se curăţă ceapa, usturoiul şi salata, se spală în două-trei ape, apoi se loacă mărunt. Se pun să fiarbă în supă odată cu orezul, numai când carnea u fiert pe jumătate.
Orezul se alege, se spală în multe ape reci şi se pune la fiert în supă (sau se fierbe separat) odată cu ceapa, usturoiul şi salata.
Se fierbe borşul separat, se spumuieşte şi se acreşte supa. Se sărează după gust, se pune leuşteanul tocat fin şi se trage oala de pe foc.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi se drege cu smântână bătută cu borş fierbinte.
Borşul de miel se serveşte foarte cald, cu pâine proaspătă, la masa tradiţională de Paşti.
Carnea de miel este indigestă. Ea se dă copiilor numai după ce au împlinit doi ani şi au o stare de sănătate bună.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92
