
400 ml supă limpede de zarzavat, 1 pahar cu borş, 50 g carne de mân-zat, 1/4 linguriţă cu sare, frunze de pătrunjel verde, 1 lingură cu orez, o felie mică de franzelă, 1/2 albuş de ou.
Se foloseşte supa de zarzavat păstrată la rece. Se toacă de două ori carnea (o felie de pulpă sau came de pe coastă), se amestecă peste ea: orezul ales şi spălat, o felie mică de franzelă înmuiată în apă rece şi fărâmiţată bine, frunze tocate de pătrunjel verde, un vârf de cuţit cu sare şi albuş de ou. Se frământă amestecul timp de 2-3 minute pentru ca ingredientele să-şi amestece gustul şi aroma, după care se fac bile mici (având mâna umedă), care se pun la fiert în apă fierbinte.
Când perişoarele se ridică deasupra apei se potriveşte focul şi se fierb 20-25 minute, după care se trec în supa caldă. Se adaugă borşul fiert separat şi spumuit, se mai dă în clocot 1 minut şi se trage vasul de pe foc.
Se serveşte cu 2 felii de pâine uscată, când s-a răcorit.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92