1/2 pui, 1/2 kg mazăre, 1 ceapă, 1/21 borş, sare, leuştean verde tocat, 1 salată mică, ulei.
- Se spală puiul, se taie bucăţi care se rumenesc în ulei. Se stinge cu apă, se acoperă vasul şi se rumeneşte carnea.
- Separat se curăţă mazărea, se spală boabele şi se pun la fiert cu 1 litru de apă.
- Se toacă ceapa şi salata şi se pun la fiert cu mazărea. Când mazărea e fiartă se răstoarnă carnea în oala cu supă şi se continuă fierberea cinci minute.
- Se clocoteşte borşul, se pune peste mazăre, se sărează şi se condimentează cu leuştean verde tocat fin.
- Borşul de pui cu mazăre conţine multe săruri minerale.
- Se serveşte cald, cu pâine proaspătă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92