100 g carne de viţel, 1/4 varză albă mică, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de sare, 1/2 roşie.
Carnea, spălată şi bătută puţin cu bătătorul de lemn, se pune cu ulei în vas smălţuit să se frigă. Când s-a rumenit se scoate pe o farfurie. Varza, tocată fin, se freacă uşor cu sare, se spală cu apă rece şi se stoarce în mână. Se pune să se călească în uleiul de la friptură. După ce varza a lăsat destul suc, se face focul mic, se adaugă puţină apă şi se fierbe înăbuşit cel puţin jumătate de oră. Se curăţă roşia de coajă şi seminţe, se taie felii subţiri care se pun peste varză. Se mai lasă zece minute, apoi se scoate mâncarea pe farfurie, se adaugă carnea deasupra şi se serveşte imediat.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92