4 cartofi mari, 2 linguri de unt, 1/2 lămâie, 1 pahar de smântână, pătrunjel verde tocat, sare.
– Se spală cartofii şi se fierb în coajă timp de trei sferturi de oră. Se Ncot, se curăţă cât sunt calzi şi se taie rondele pe latul cartofului.
– Intr-o cratiţă smălţuită se pune untul să se topească apoi se pun rondelele de cartofi. Se prăjesc uşor, se presară pătrunjel tocat, se sărează şise înăbuşă două-trei minute acoperit.
– Se scot cartofii, se pun în farfurie, se stropesc cu zeamă de lămâie.
– Se acoperă cu smântână şi se servesc imediat.
Lângă o astfel de mâncare este loc de: chifteluţe de came, chifteluţe de varză, de fasole sau de linte. Se poate servi mâncarea cu o garnitură de Nfeclă roşie fiartă, dată pe răzătoare şi stropită cu hrean şi oţet.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92