1 ou, 11 linguri de faină, 1/3 lapte, 100 g brânză de vaci, mere, 2 linguri de miere, 1 linguriţă de unt, un praf de sare.
Se face un aluat de clătite din: oul bătut spumă, amestecat cu faina şi laptele puse pe rând. Se obţine un aluat subţire ca o smântână. Dacă lipseşte laptele se poate folosi apă rece sau apă minerală (alcalină). în aluatul bine omogenizat se pune un praf de sare, după care se fac clătitele în cratiţă tip teflon sau în tigaie de metal inox unsă cu o picătură de ulei. Se pune ulei din două în două clătite. Se unge cu unt o cratiţă rotundă sau un vas de sticlă de Jena. Se pune prima clătită. Se unge cu brânză de vaci în amestec de miere. Se pune altă clătită. Se unge cu un strat subţire de brânză de vaci, se pun deasupra felii subţiri de măr. Se încheie budinca după ce toată brânza a fost folosită. Se pune cratiţă în bain-marie şi se coace budinca 15 minute pe plită sau în cuptor. Budinca se serveşte caldă, tăiată felii în rază.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92