1/2 kg cartofi, 200 g brânză telemea, usturoi, 2 ouă fierte, mărar tocat, 2 linguri de unt, 1 ceaşcă de supă sau smântână.
– Se spală cartofii cu o perie moale, se limpezesc, se pun să fiarbă în apă caldă. Când coaja se crapă uşor se aruncă apa, se curăţă cartofii şi se taie felii rotunde.
– Se unge cu unt înmuiat o cratiţă sau o formă de sticlă, se pune un strat de felii de cartofi, apoi brânză telemea tăiată feliuţe subţiri. Se pune alt strat de cartofi, apoi ouă tăiate felii subţiri, peste care se presară mărar tocat şi un căţel de usturoi mărunţii. Se încheie cu felii de cartofi peste care se toarnă o ceaşcă de supă sau smântână, cu sare după gust.
– Budinca se ţine în cuptor trei sferturi de oră şi se serveşte caldă.
– Pentru ca apetitul copiilor să fie stimulat, lângă budinca albă se servesc legume colorate: roşii, castraveţi, ardei, sau gogoşari – tăiate felii subţiri sau în forme geometrice.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92