4 cartofi mari, 1 ou întreg, 1 ceaşcă de smântână, verdeaţă tocată, sare, 1 ceaşcă de ulei.
– Se fierb cartofii în coajă după ce s-au spălat cu peria şi s-au limpezit în multă apă rece. Se scot când le crapă coaja, se curăţă, se zdrobesc cu furculiţa. Se bat bine cu puţină smântână. în piureul obţinut se adaugă: sare, verdeaţa tocată, un ou întreg şi se omogenizează amestecând energic.
– Uleiul se pune într-un ceaun mic. Când s-a înfierbântat bine, se ia din amestec cu lingura şi se pune în tuci. Se face focul mic şi se întorc gogoşelele din cartofi pe ambele părţi.
– Se scot când sunt rumene şi se servesc cu smântână ca un fel de mâncare sau garnitură la mâncăruri de carne.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92