
Câte 1 ou de fiecare copil, 100 g telemea, 1/2 ceapă de apă, 1 linguriţă de unt, 1 lingură de smântână.
– Se fierb ouăle 6 minute. Se lasă în apă rece, se decojesc şi se taie în două pe lung.
– Se scoate gălbenuşul, se pune în farfurie adâncă şi se zdrobeşte cu furculiţa.
– Peste gălbenuş se pun: ceapă tocată fin (frecată cu sare, spălată cu apă rece şi scursă bine), smântână, brânza dată pe râzătoare şi untul.
– Se omogenizează totul lucrând cu o furculiţă inox.
– Se umplu jumătăţile de ou, se aşază pe farfurie cu frunze de andive intre ele sau cu legume crude de sezon (ardei gras, ridichi de lună, gogoşari, roşii).
– Aperitivul acesta este bogat în calorii, uşor digerabil şi săţios. Se serveşte copiilor mici doar jumătate de ou şi, după gust, câteva felii de roşii sau un miez de andivă alături.
11