
4-5 cartofi, 1 ceaşcă de ulei, 1 lămâie, usturoi, 2 cepe, verdeaţă tocată, sare, piper.
– Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se lasă în apă rece cu sare.
– Se curăţă cepele, se toacă mărunt la un loc cu usturoiul şi se călesc în ulei. Tot acum se adaugă coaja rasă de la jumătate de lămâie. Când ceapa a devenit transparentă (se toarnă apă câte puţină pentru ca ceapa să nu-şi schimbe culoarea) se pun rondelele de cartofi şi sarea necesară.
– Se acoperă vasul şi se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se trage vasul de pe foc şi se scot cartofii în farfurie.
– Se stropesc cu zeamă de lămâie, se presară cu pătrunjel verde tocat fin şi se servesc imediat ca un fel de mâncare sau ca garnitură la peşte sau chiftele de zarzavat, de preferinţă fără pâine.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92