
1/2 piept de pui, 1 linguriţă de unt, 1 lingură de făină, un praf de sare, mărar tocat, 1 morcov, 1 cartof, paste pentru supă.
Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece. Se spumuieşte des. Se adaugă la fiert legumele curăţate, spălate şi tăiate felii. într-o tigaie smălţuită se pune o linguriţă de unt. Se amestecă încet faina. Amestecul se subţiază cu supă caldă (se scoate înainte de a porni la pregătirea ciulamalei). Sosul obţinut se fierbe pe foc mic zece minute. Se scoate carnea, se rupe fâşii mari, se pune în sos. Când mâncarea e gata se pune un praf de sare şi se serveşte imediat, cu mămăliguţă caldă. Supa rămasă se serveşte, după ce i se adaugă fideaua, cu crutoane de pâine prăjită. Legumele se servesc în supă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92