2 ouă pentru un copil, 100 g şuncă de Praga, parizer sau jambon, verdeaţă tocată, 1/2 linguriţă de muştar.
– Se fierb ouăle 6 minute, se ţin în apă rece apoi se curăţă de coajă. Se taie în două pe lung, se scoate gălbenuşul.
– Şunca sau jambonul se taie felii subţiri atât de lungi cât să cuprindă jumătate de ou. Bucăţile mici se toacă mărunt, se amestecă peste gălbenuşuri.
– Amestecul se omogenizează cu puţin muştar. Se umplu jumătăţile de ou.
– Jumătăţile de ou se lipesc două câte două, se învelesc cu feliuţe de şuncă sau parizer, se prind la capete cu scobitori.
– Se taie felii legume de sezon (crude sau murate) se înconjoară cu acestea o farfurie potrivit de mare, se pun în mijloc ouăle. După gust şi dorinţă, se presară cu mărar tocat fin. Se servesc ţinute de scobitori.
– Se servesc în timpul unei zile. Nu se ţin mai mult, deoarece şunca sau parizerul îşi schimbă gustul.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92