1 ou, 11 linguri de faină, 1/2 l lapte, un pahar de apă rece sau sifon, sare, 200 g ciuperci, 1 ceaşcă de ulei, 2 linguri de caşcaval ras.
– Se fac clătite din ou, faină, lapte şi sifon sau apă rece. Aluatul de clătite se ţine la rece o oră. Se coc în tigaie unsă cu ulei la foc viu. Separat se pregătesc ciupercile: se spală în multe ape, se toacă mărunt, se călesc în ulei încins. Se fierb acoperit. Când s-au înmuiat şi nu mai au sos, se sărează puţin, se amestecă pe foc cu caşcaval ras. Se răceşte amestecul şi se umplu clătitele cu acesta.
– Se dau la cuptor în forma unsă cu ulei. După douăzeci de minute se scot şi se servesc calde, ca aperitiv sau ca un fel de mâncare.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92