1 ardei gras sau 1 gogoşar pentru 1 copil, 5 linguri de brânză dulce,
2 linguri de caşcaval sau telemea rasă, 1/2 ceapă, smântână, 1 ou fiert tare, 1 lingură de mărar tocat, frunze de salată.
– Se pune brânza în amestec într-o farfurie adâncă, se pun deasupra: 2-3 linguri de smântână, jumătate de ceapă mică tocată fin, mărar verde tocat, un ou fiert tare dat pe răzătoarea mică şi se amestecă uşor cu o furculiţă inox.
– Ardeiul se spală, se goleşte de seminţe (se taie un căpăcel în jurul cozii folosind un cuţit ascuţit), se scurge, apoi se umple folosind o linguriţă pentru a nu rămâne goluri. Se aşază ardeiul pe frunze de salată.
– Se taie ardeiul în patru fară să se desprindă feliile, se pun în mijloc felii de roşii şi jumătăţi de măsline şi se serveşte micul dejun cu pâine încălzită pe plită sau cu jumătăţi de corn proaspăt lângă ceai aromat din fructe de pădure.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92