1 piept de pasăre, câte 1 chiflă pentru fiecare copil, 2-3 fire de ceapă verde sau rondele de ceapă albă, o linguriţă de sos picant, 2 triunghiuri de brânză topită, salată verde.
– Pieptul de pasăre se fierbe jumătate de oră, se răceşte şi se taie felii groase. Se lasă deoparte.
– Se curăţă ceapa albă, se scoate miezul, iar foile rămase se taie subţire. Se obţin rondele fine care se pun peste carne.
– Se spală salata frunză cu frunză, se usucă în prosop curat şi se păstrează.
– Se taie o chiflă proaspătă în trei felii pe lăţime, fără să se desprindă feliile.
– Se pune pe felia de jos o frunză de salată, o felie de brânză (triunghiul se taie în două părţi egale şi se foloseşte doar un triunghi pentru o chiflă), o felie de came, sos picant şi ceapa. Se acoperă cu felia de deasupra.
– Pe a două felie se pun aceleaşi componente, dar se încheie cu frunze de salată tocate fin.
– Chiflele se servesc întregi copiilor mai mari care se pot hrăni singuri, lângă ceaiuri aromate, kefir sau iaurt cu arome de fructe.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92