1/2 piept de pui, 1/2 ceapă fiartă, 1 lingură de ulei, 1 lingură de smântână, 1/2 linguriţă de faină, sare.
Se spală carnea, se pune la fiert cu apă rece. Se spumuieşte des până când supa devine limpede. Carnea fiartă se scoate, se rupe fâşii şi se pune în sosul pregătit astfel: ceapa fiartă se trece prin sită, se amestecă uşor cu o jumătate de linguriţă de faină şi se subţiază cu smântână. Sosul, bine omogenizat, sărat puţin, se subţiază cu 4-5 linguri de supă în care a fiert pieptul de pui. Se pune la foc mic pentru zece minute, timp necesar să fiarbă făina (timp socotit după ce începe sosul să fiarbă). Se pune carnea în sos pentru cinci minute, se răceşte mâncarea şi se serveşte cu pâine albă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92