
1/4 kg carne macră de mânzat, 1/2 varză crudă, 1 ceapă, 1 morcov, 2 roşii, sare, 1 ardei gras, 1/2 l suc de roşii, verdeaţă tocată.
– Carnea se curăţă de pieliţe, se pune să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere.
– Se spumuieşte de mai multe ori, după care se acoperă oala şi se fierbe la foc potrivit jumătate de oră.
– Se curăţă legumele, se spală, se toacă fin şi se pun peste supa de carne. Se sărează şi se continuă fierberea până când legumele se pot consuma.
– Se sărează după gust, apoi se pune sucul de roşii şi verdeaţa tocată lin. Carnea se scoate din supă, se taie cubuleţe, se pune în ciorbă. Se serveşte cu pâine uscată.
Ciorba aceasta se serveşte mai caldă decât ciorba de legume.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92