4 cartofi fierţi în coajă, 2 crenvuşti, 2 linguri de orez fiert, 2 miezuri de roşie, 1 ou crud, verdeaţă tocată, sare, ulei.
– Se curăţă cartofii de coajă, se golesc de miez cu un cuţit cu lama lungă şi subţire şi se umplu cu un amestec de: bucăţi de crenvuşti înconjuraţi de orez fiert în care s-au amestecat miez de roşii, un ou crud, sare după gust şi verdeaţă tocată. În loc de crenvuşti se pot folosi bucăţi de câmat proaspăt sau uşor afumat.
– Cartofii astfel pregătiţi se pun în forma de sticlă incasabilă cu pereţii înalţi, unsă cu ulei (sau într-o cratiţă).
– Se pun în cuptor şi se rumenesc. Se pot face pe foc mic, cu cratiţa acoperită.
– Cartofii se servesc calzi, cu salată de crudităţi alături şi puţină pâine prăjită.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92