Pentru Ruladă din piept de curcan avem nevoie de:
Ingrediente pentru 4 porţii: 600 g piept de curcan, 150 g şuncă de Praga, 150 g emmentaler, 50 g muştar, 30 ml ulei, 1 salată verde, 20 g sare, 5 g boia, 2 g piper alb.
o Pieptul de curcan se taie în bucăţi ca de friptură, care se bat cu un ciocan de şniţele. Frunzele de salată se opăresc. Se rade 30 g de emmentaler. Şunca şi restul de emmentaler se feliază.
o Pe carnea bătută se pun emmentaler ras, salată, felii de şuncă. Ele se ung cu muştar şi apoi felii de emmentaler.
o Carnea se rulează pe lungime, se îmbracă în folie de aluminiu presărată cu ulei şi condimente, se pune într-o tavă cu puţină apă şi apoi se introduce în cuptorul încins la 180°C, pentru circa 25 de minute.
o Când este gata, se scoate din folie şi se serveşte fierbinte, piesă întregă sau feliată, pe frunze de salată.