Ingrediente
♦ 250 g conopidă
♦ 1-2 ardei graşi
♦ 1 lingură miez de nucă tocat mărunt
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ sare, după gust
Sosul
♦ 1 linguriţă oţet
♦ 2 linguri apă
♦ 1 linguriţă zahăr
♦ sare, după gust.
Preparare
Conopida se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe (să nu devină prea moale) în apă cu sare. Ardeii se spală, li se scot cotoarele şi se taie în feliuţe subţiri. Sosul se toarnă peste conopida amestecată cu ardeii şi se lasă salata „să tragă” 20 de minute. Se presară apoi miezul de nucă şi pătrunjelul tocat.
Sosul
Din oţet, untdelemn, sare şi puţin zahăr, precum şi puţină apă, se prepară un sos bine omogenizat.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press