Ingrediente:
un creier de vită (se poate întrebuinţa şi creier de porc – 2 creiere),5-6 gr.de sare, 2 linguri de ulei, 2 linguri de oţet, o ceapă mijlocie, sare şi piper alb după gust
Mod de preparare:
Se curăţa bine creierul de pielite şi urme de sânge şi se pune la fiert într-un vas cu apă şi o lingură de oţet. Se fierbe 10-12 minute ,scoţând mereu spumă formată în timpul fierberii. După fierbere se scoate creierul din apă punându-l pe un platou să se răcească.
După răcire se introduce creierul în foodprocesor(în lipsa acestuia se va freca cu dosul furculiţei creierul cu celelalte ingrediente), se adăugă celelalte ingrediente,se formează o cremă la care se adăugă ceapă tăiată foarte mărunt în urma căreia salata este gata.(Trebuie să iasă aproape albă)
Servire:
Salată se unge pe tartine care se servesc pe un platou ornat cu frunze de salată verde.