Ingrediente
♦ 10 ardei graşi, roşii şi verzi
♦ 6 roşii potrivite
♦ 3 cepe de mărime potrivită
Preparare
♦ 6 linguri untdelemn
♦ 1 lingură oţet
♦ 5 căţei de usturoi
♦ o jumătate lingură piper măcinat
♦ sare, după gust
♦ 1 ardei iute
♦ 2 linguri apă
♦ Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în untdelemn până devine galben-aurie, se adaugă ardeii (şi cel iute) tăiaţi fideluţă. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se adaugă la ceapă şi ardei, se amestecă, se pun sarea, piperul, usturoiul (bine zdrobit), oţetul şi apa. Se fierb, 25 minute, la foc mic.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press