Ingrediente
500 g spaghete, 4 cepe, 2-3 căţei de usturoi, 2 ardei graşi roşii, 500 g suc de roşii, 1 linguriţă vegeta, 2 cutii ciuperci (300 g), cimbru, 2-3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă miere.
Mod de preparare
Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se clătesc cu apă rece. Ceapa se taie mărunt, usturoiul se toacă, ardeiul se taie cubulete mici si se înăbuşă cu apă si ulei. Se adaugă ciupercile clătite cu apă, vegeta şi se fierb înăbuşit, la foc mic. Când sunt pătrunse bine, se pune sucul de roşii şi se mai dă în câteva clocote. Se condimentează cu cimbru şi miere. Pe un platou se aşază spaghetele, iar deasupra se toarnă sosul. Se ornează cu frunzuliţe de coriandru. Se servesc calde.