Ingrediente:
o varză murată de peste 1 kg, 200 g de ciuperci uscate, 200 g de cârnaţi, untura, boia de ardei dulce, sare, piper, o linguriţă de făină
Mod de preparare:
Desăraţi varza, tocaţi-o şi puneţi-o la fiert în apă în care aţi clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Între timp, fierbeţi foarte bine şi ciupercile, pe care la adăugaţi peste varza şi le lăsaţi să mai clocotească împreună la foc potrivit. Tăiaţi cârnaţii în felii rotunde şi puneţi-i în acelaşi vas cu ciupercile şi varză. Înfierbântaţi 2 linguri de untura, puneţi pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnaţi în vasul cu preparatul respectiv. Lăsaţi apoi să fiarbă la foc mic până când lichidul aproape s-a evaporat. Drept garnitură, la masă, se servesc alături găluşte din gris, pregătite că pentru supă. În loc de ciuperci se pot pune în varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumată de porc.