1 albuş, 30 g zahăr, 50 g căpşuni sau zmeură, 5 g făină de griş sau de cartofi, 100 g apă, vanilie.
Se bate albuşul spumă adăugind treptat 15 g zahăr şi vanilie. Într-o cratiţă mică cu 100 g apă clocotită se pune albuşul cu ajutorul unei linguri de masă, lăsând să fiarbă 1-2 min, apoi se întoarce pe cealaltă parte, se acoperă cra- ţiţ a cu un capac şi se mai lasă să fiarbă încă 2-3 min.
Se scoate albuşul fiert cu o lingură de spumă, se pune într-o sită şi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază pe o farfurie şi se toarnă pe deasupra următorul sos de fructe: fructele, bine strivite, se amestecă cu zahărul şi cu făina, se pun pe foc amestecând continuu şi se lasă să dea un clocot, două.