Ingrediente
♦ 4 kg mere, bine coapte
♦ 1 kg zahăr tos
♦ 1 litru apă
♦ 1 lingură scorţişoară măcinată
Preparare
Merele se spală, se taie în felii (fără a le curăţa de coajă) şi se fierb într-un vas cu 1 litru de apă. Când devin moi, se pune zahăr şi se lasă să mai dea de trei-patru ori în clocot. Apoi vasul se trage de pe foc şi se lasă să se răcească. Merele se pasează printr-o sită şi se pune totul din nou să fiarbă în apa în care au fiert iniţial şi a păstrat astfel aroma fructelor. Se pune o linguriţă de scorţişoară şi se mai fierbe în clocot, timp de 10 minute. Cald fiind, sucul se toarnă în sticle, se leagă cu celofan şi se lasă la bain-marie.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press