
Ingrediente:
600 g. fasole fiartă, – ori fierbeţi dvs. ori cumpăraţi conserve 900 ml apă, 4 căţei de usturoi, 1 ceapă roşie, 5 linguri ulei de măsline, 4 roşii, 1 linguriţă seminţe de fenicul, 1 linguriţă seminţe de chimen, 3 linguri busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Pregătiţi o salsa din roşii tocate mărunt, ceapă tocată şi 2 căţei de usturoi tocat. Amestecaţi-le cu puţin busuioc şi 2 linguri ulei de măsline şi daţi la rece. Aşa zice reţeta de bază, dar eu am tocat doar roşiile si le-am stropit cu puţin ulei de masline şi le-am dat la rece. Tocaţi 2 căţei de usturoi şi pisaţi seminţele de fenicul şi de chimen. Încingeţi uleiul de masline şi sotaţi pentru 30 de secunde usturoiul cu seminţele pisate şi restul de busuioc. Adăugaţi apoi fasolea fiartă bine şi 900 ml apă şi lăsaţi la fiert 15 minute sau chiar mai mult, până ce boabele de fasole se sfărâmă. Luaţi apoi de pe foc şi le pasaţi bine sau folosiţi un blender. Asezonaţi, după gust, cu sare şi piper. Serviţi supa-cremă rece numai cu roşii stropite cu uleiul de măsline lăsate la rece şi, neapărat, cu pâine prăjită.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă